Saturday, 7 January 2012

visi & misi hakeem 2012

Visi: 


Lakukan segalanya dengan fokus dan komitmen.Dapat menyesuaikan diri dengan subjek yang bertambah susah dan masa lapang yang semakin berkurangan.


Menghasilkan lagu yang mendapat pujian.Misi: 


Menumpukan lebih perhatian di kelas. Berusaha dengan lebih dalam kerja dan aktiviti sekolah.


Membahagikan masa supaya masa digunakan dengan terbaik.


Penjelasan:

Gambar pertama iaitu masa menujukkan kepentingan untuk mengawal masa supaya ia tidak terbuang.

Gambar kedua iaitu seorang cina yang sedang memusing beberapa pinggan. Malangnya, terdapat beberapa pinggan yang telah pun jatuh. Jika kita tidak tidak dapat 'multi task' dengan senang dan kita melakukan kesalahan, ia penting untuk belajar daripada kesalahan kita.

Gambar ketiga lagi satu ciri yang penting iaitu fokus. Fokus adalah penting kerana fokus membolehkan kita untuk melakukan tugas dengan lebih pantas sebab apabila kita lebih fokus, usaha yang kita mengeluarkan juga menambah.

Gambar terakhir menunjuk seorang penghasil lagu terkenal memainkan lagu di sebuah konsert. Impian saya (yang mungkin agak melampau) ialah untuk memastikan sebuah kerjaya sebelum usia 25.

1 comment:

  1. Suatu kupasan yang menyeluruh. Hakeem, tiada visi yang mustahil untuk dicapai. Berkat usaha awak serta sokongan orang sekeliling terutama keluarga, saya pasti awak akan mencapai visi awak. Semoga maju jaya.

    ReplyDelete